+48 91 88 18 600 info@nowamyl.pl
  • Polski
  • English

Produkty

SKROBIA ZIEMNIACZANA

Proszek o barwie czysto białej bez zlepów i zbryleń, krystalicznie lśniącym połysku, swoistym smaku i zapachu. Skrobię otrzymuje się  na drodze mokrego oddzielenia ziarenek skrobi z rozdrobnionych bulw ziemniaczanych od pozostałych składników. Następnie oddzieloną skrobię poddaje się oczyszczeniu, wysuszeniu i odsianiu.

Czytaj więcej

MALTODEKSTRYNA

Produkt enzymatycznej depolimeryzacji wodnej zawiesiny skrobi w postaci sypkiego białego proszku dobrze rozpuszczającego się w wodzie. Produkowana zależnie od stopnia hydrolizy w następujących rodzajach: niskoscukrzona, średnioscukrzona, wysokoscukrzona.

Czytaj więcej

BIAŁKO ZIEMNIACZANE PASZOWE

Produkt otrzymywany z soku komórkowego ziemniaka w wyniku procesów termiczno-kwasowej koagulacji, odwodnienia i suszenia.

Czytaj więcej