+48 91 88 18 600 info@nowamyl.pl
  • Polski
  • English

Maltodekstryna

MALTODEKSTRYNA – produkt enzymatycznej depolimeryzacji wodnej zawiesiny skrobi w postaci sypkiego białego proszku dobrze rozpuszczającego się w wodzie. Produkowana zależnie od stopnia hydrolizy w następujących rodzajach: niskoscukrzona, średnioscukrzona, wysokoscukrzona.

ZASTOSOWANIE
  • w produkcji żywności dla dzieci,
  • składnik wszelkiego rodzaju pomad i przekładek w wyrobach cukierniczych,
  • nośnik w procesie suszenia barwników, aromatów i soków,
  • do produkcji koncentratów spożywczych, zup i sosów, przypraw itp.,
  • składnik napojów odżywczo-wzmacniających, produktów dietetycznych,
SPECYFIKACJA
  • Postać: sypki proszek
  • Barwa: biała do lekko kremowej
  • Wilgotność : maksymalnie do 10 %
  • Wartość pH: 5,0 – 7,0
  • Rozpuszczalność w wodzie: całkowita
OPAKOWANIA
  • Worki papierowe wentylowane a’ 15 kg i a’20 kg
  • BIG-BAG a’700 kg

KARTA CHARAKTERYSTYKI 2017

SPECYFIKACJA 2017

nowe-2

nowe-1
nowe-3