+48 91 88 18 600 info@nowamyl.pl
  • Polski
  • English

Skrobia Ziemniaczana

SKROBIA ZIEMNIACZANA – proszek o barwie czysto białej bez zlepów i zbryleń, krystalicznie lśniącym połysku, swoistym smaku i zapachu. Skrobię otrzymuje się na drodze mokrego oddzielenia ziarenek skrobi z rozdrobnionych bulw ziemniaczanych od pozostałych składników. Następnie oddzieloną skrobię poddaje się oczyszczeniu, wysuszeniu i odsianiu.

ZASTOSOWANIE
  • w przemyśle spożywczym jako zagęstnik zup, sosów, do produkcji kisieli, do wypieku ciast oraz w produkcji dekstryn, hydrolizatów skrobiowych, syropów skrobiowych, modyfikatów skrobiowych
  • w przemyśle farmaceutycznym
  • w przemyśle papierniczym
  • w przemyśle odlewniczym
  • w gospodarstwie domowym
SPECYFIKACJA
  • Postać: jednolity biały proszek
  • Barwa: czysto biała
  • Wilgotność : maksymalnie do 20 %
  • Wartość pH: 6,0 – 7,5
  • SO2: maksymalnie do 10 mg/kg
OPAKOWANIA
  • Torebki papierowe a’ 0,5 kg i a’1 kg
  • Worki papierowe wentylowane a’25 kg wg życzenia klienta
  • BIG-BAG a’1000 kg

Karta charakterystyki
Specyfikacja

produkcja-2

silosy

tasma