Skrobia Ziemniaczana
SKROBIA ZIEMNIACZANA – proszek o barwie czysto białej bez zlepów i zbryleń, krystalicznie lśniącym połysku, swoistym smaku i zapachu. Skrobię otrzymuje się na drodze mokrego oddzielenia ziarenek skrobi z rozdrobnionych bulw ziemniaczanych od pozostałych składników. Następnie oddzieloną skrobię poddaje się oczyszczeniu, wysuszeniu i odsianiu.
ZASTOSOWANIE
- w przemyśle spożywczym jako zagęstnik zup, sosów, do produkcji kisieli, do wypieku ciast oraz w produkcji dekstryn, hydrolizatów skrobiowych, syropów skrobiowych, modyfikatów skrobiowych
- w przemyśle farmaceutycznym
- w przemyśle papierniczym
- w przemyśle odlewniczym
- w gospodarstwie domowym
SPECYFIKACJA
- Postać: jednolity biały proszek
- Barwa: czysto biała
- Wilgotność : maksymalnie do 20 %
- Wartość pH: 6,0 – 7,5
- SO2: maksymalnie do 10 mg/kg
OPAKOWANIA
- Torebki papierowe a’ 0,5 kg i a’1 kg
- Worki papierowe wentylowane a’25 kg wg życzenia klienta
- BIG-BAG a’1000 kg