Maltodekstryna
MALTODEKSTRYNA – produkt enzymatycznej depolimeryzacji wodnej zawiesiny skrobi w postaci sypkiego białego proszku dobrze rozpuszczającego się w wodzie. Produkowana zależnie od stopnia hydrolizy w następujących rodzajach: niskoscukrzona, średnioscukrzona, wysokoscukrzona.
ZASTOSOWANIE
- w produkcji żywności dla dzieci,
- składnik wszelkiego rodzaju pomad i przekładek w wyrobach cukierniczych,
- nośnik w procesie suszenia barwników, aromatów i soków,
- do produkcji koncentratów spożywczych, zup i sosów, przypraw itp.,
- składnik napojów odżywczo-wzmacniających, produktów dietetycznych,
SPECYFIKACJA
- Postać: sypki proszek
- Barwa: biała do lekko kremowej
- Wilgotność : maksymalnie do 10 %
- Wartość pH: 5,0 – 7,0
- Rozpuszczalność w wodzie: całkowita
OPAKOWANIA
- Worki papierowe wentylowane a’ 15 kg i a’20 kg
- BIG-BAG a’700 kg